domenica 5 ottobre 2008

Spiral de indecissioun

Mi guardi in del specch. Stranii. Pensirosa. La se ricomincia a la scoeula de lingu, ricominci in cines ed ingles, ma per prima voeult in cinq ann, gh'hoo minga de fà italiann. Mi si fa stran dopu cinq ann. Al massim podaria andà ai lessioun complementari, ma a che roba serven? Voeuri dì, in su internet sunt ben alenada. La roeuda la gira e la gira.Come la dis una cansonn wiccan:

Air moves us,
Fire transforms us,
Water shapes us,
Earth Heals Us.
And The Balance Of The Wheel Goes Round And Round.

E la roeuda la gira.Un noeuv periodi in de la mè vid el derv el cammin. I cambi van visin intant mì mangi ciucculatt come se fudessi no la protagonista, ,ma un spettadur. In realtà l'è minga inscì. Gh'èe minga un spettadur, semm tucc persunaggi de quèst rumanz stran che l'è la noster vid. E mi ricurdi, quand seri una giuvina de 18 ann, al secund ann de scoeula de lingu, cunt un professur que la ciapava semper in gir perhé si vergugnava a parlà en italiann. E adèss? cume sa mett? Me hann giamò daa da la bauscia, da la mangianebbia. Magari perché vivi Milàn, anca da luntan. Me ghaa lassà un segni per semper, cume una storia de surrisi e lagrimi, cume un diavul che el voeur sorrid, cume la velucità de una metrò che la scurr per i mè sogni assurdi denter ad un bosch de dubbi. Ier me l'è successa una ròba cumpletament idiota. Me sunt addurmentada cinc minut e hoo faa un sogni stran:

Piola... fermata Piola.

Salida in su la metrò a tuta velocità. Equillibri per borlà no giò fiché la riessi a sedemm giò. E anmò:

Loreto... fermata Loreto.

Discesa e camminada disorientada finché trovi la strada. L'hoo trovada? No. Tra poc el fo 22 ann (17 ottober) e so no anmò qual l'è la mè strada. Speri de trovala prima de arrivà a Abbiategrasso. El saria tropp tardi.

E vedaroo i le facci stupii de i mè professur, adèss ex professur de italiann, menter giri in una spiral de indecissioun che la cumanda pussee de mì, pussee de quant volessen cumandà i mè genidur, pussee de quant pudessi perdemm tra i noti de uan cansun cun final felis.

Nessun commento:

 
Contrato Coloriuris